(untitled) (Analele Universității București.Geografie, 2024)
În perioada 3-7 iulie 2023, Facultatea de Geografie a Universității din București a fost gazda ediției a XXXVI-a a Conferinței Asociației Internaționale de Climatologie (A.I.C.). Fondată în iunie 1988 la Aix-en-Provence (unde se află și sediul), A.I.C. are ca obiectiv major dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre climatologi, precum și dintre aceștia şi specialişti din domenii conexe, prin promovarea schimburilor de informații din domeniul climatologiei și al altor științe asociate, prin intermediul unor activități organizate sub egida asociației, precum reuniuni și publicații științifice.