EVOCARE ZOE PETRE (23 AUGUST 1940-1 SEPTEMBRIE 2017) (Analele Universității din București - Istorie, 2024)
Acest text a apărut în versiune franceză cu minime diferențe, în revista „Dacia”, NS, 61, 2017, p. 253-256. Mulțumim editorilor pentru permisiunea de a relua textul.