ANDREEA SOARE, 2023, Cuvintele, între fizic și metafizic, București, Pro Universitaria, 240 p., ISBN 978-606-26-1792-9 (Analele Universității București. Limba și literatură română, 2025)
Lucrarea Cuvintele, între fizic și metafizic, scrisă de către Andreea Soare, constituie un demers singular în peisajul științific românesc actual, prin noutatea abordării interdisciplinare propuse. Caracterul inovator este, astfel, reprezentat de îmbinarea unor noțiuni canonice, referitoare la domeniul lingvisticii, cu informații nou apărute în studiul limbii, care își au originea în domenii și subdomenii științifice variate, precum antropologie, filosofie, fizică (cuantică), medicină, neuroștiințe sau psihologie.