Cat Jarman, The Bone Chests: Unlocking the Secrets of the Anglo-Saxons: 2023, London, William Collins Publishers, 272p., ISBN-10: 0008447322, ISBN-13: 978-0008447328 (Revista CICSA online, serie nouă/ CICSA Journal online, New Series, 2025)
The Bone Chests: Unlocking the Secrets of the Anglo-Saxons este o lucrare amplă ce reunește osteoarheologia cu istoria documentară a Angliei, ce are ca scop aflarea câtor mai multe detalii despre diferite personalități istorice de seamă și timpul în carea acestea au trăit.Lucrarea de față a fost redactată de Dr. Cat Jarman, ce este un bioarheolog și un arheolog de teren ce s-a specializat în istoria medievală timpurie a Scandinaviei, numită și Viking Age; editor la revista British Archaeology și este cunoscută pentru bestseller-ul River Kings: The Vikings from Scandinavia to the Silk Roads. Pe lângă analiza osteologică de bază, autoarea recurge la analize de izotopi stabili, ADN și datări cu carbon pentru a afla cât mai multe detalii despre trecutul indivizilor aflați în studiu.