Daniel Unruh, Talking to Tyrants in Classical Greek Thought: Liverpool, Liverpool University Press, 2023, VIII+272 pag., ISBN 978-1-78962-123-5, ISBNe 978-1-78962-426-7 (Revista CICSA online, serie nouă/ CICSA Journal online, New Series, 2025)
Daniel Unruh este cadru didactic al Universității Cambridge, unde predă greaca veche, literatură și istorie. Cercetarea sa se axează pe studiul evoluției gândirii politice și sociale, precum și pe studiul relației dintre spațiul civic și puterea politică în mentalitatea greco-romană1.Unruh urmărește în Talking to Tyrants in Classical Greek Thought, bazată pe lucrarea sa de doctorat, perspectivele scriitorilor antici asupra relațiilor dintre cetățeni și monarhi, în special, modul în care aceștia ar trebui să interacționeze cu monarhii. Scrierile lui Herodot, Xenofon, Isocrate, Platon și Demostene sunt analizate și interpretate prin intermediul unor metode inspirate din teoria comunicării interculturale, precum se anunță încă din introducerea cărții. Lucrarea este compusă din opt părți: introducerea, șase capitole care prezintă analiza de la baza cercetării și un epilog. Fiecare parte a cărții este împărțită în mai multe secțiuni, ceea ce facilitează lecturarea lucrării.