(untitled) (Revista CICSA online, serie nouă/ CICSA Journal online, New Series, 2025)
În cadrul acestei recenzii mi-am propus să fac o prezentare și o analiză extrem de detaliată a recentei lucrări scrisă de către egiptologul Toby Wilkinson numită Ramesses the Great: Egypt’s King of Kings, aceasta este o lucrare de excepție în care autorul își propune să prezintă foarte amănunțit domnia cunoscutului faraon Ramses al II-lea din perioada Regatului Nou a Egiptului Antic, dar înainte de a trece și a face recenzia propriu zisă a cărții aș dori mai întâi să ofer câteva informații esențiale despre autorul și structura acestei cărți. Lucrarea aceasta a fost publicată la Editura Yale University Press și a apărut destul de recent în anul 2023, iar în ceea ce privește structura ei trebuie spus că aceasta este alcătuită din 240 de pagini și este împărțită într-o introducere, cinci capitole care la rândul lor sunt împărțite în alte subcapitole, genealogie, note de subsol, bibliografie și index. În privința autorului trebuie menționat faptul că Toby Wilkinson este un renumit egiptolog și academician britanic ale cărui lucrări sunt complet esențiale pentru studierea istoriei Egiptului Antic.