(untitled) (Revista CICSA online, serie nouă/ CICSA Journal online, New Series, 2025)
Volumul semnat de Anthony A. Barrett și John-C. Yardley, The Emperor Caligula in the Ancient Sources, publicat de Oxford University Press, în anul 2023, oferă o abordare cuprinzătoare a domniei împăratului roman Gaius, cunoscut sub numele de Caligula. Lucrarea se remarcă printr-o structură duală, îmbinând o narațiune biografică riguroasă cu o selecție amplă de fragmente din sursele literare, epigrafice și numismatice ale Antichității, însoțite de note explicative și comentarii critice. Comparativ cu alte lucrări precum: Caligula: The Corruption of Power de Anthony Barrett (1989) sau Caligulla: A Biography de Aloys Winterling (2011), volumul din 2023 aduce o contribuție originală prin faptul că nu impune o interpretare narativă, ci permite cititorului să confrunte direct sursele.