LLYOD LLEWELLYN-JONES, Persians: The Age of the Great Kings: New York, Hachette Book Group, 2022, 448 p., ISBN: 978-1-5416-0034-8 (Revista CICSA online, serie nouă/ CICSA Journal online, New Series, 2024)
Persians: The Age of the Great King de Llyod Llewellyn-Jones oferă o privire fascinantă asupra culturii persane, autorul însuși Lloyd Llewellyn-Jones fiind cunoscut ca un entuziast cunoscător al tuturor aspectelo acestei civilizații. Lucrarea explorează detaliat istoria, religia, arta, arhitectura, literatura și modul de viață al acestei culturi într-un stil accesibil și interesant.Una dintre marile calități ale cărții este modul în care autorul prezintă sursele, evidențele și interpretările lor, astfel încât cititorul să-și poată face o idee clară despre subiect. De asemenea, se oferă o mulțime de informații interesante despre obiceiurile și tradițiile perșilor, precum și despre impactul lor asupra altor culturi și regiuni. Un alt aspect pozitiv al cărții este utilizarea imaginilor și a diagramelor, care ajută la vizualizarea și înțelegerea mai bună a subiectelor abordate. În plus, autorul reușește să explice concepte și idei complexe într-un mod simplu și accesibil, fără a-și pierde rigoarea științifică.