Gabriela Pană Dindelegan (coord.), Rodica Zafiu, Adina Dragomirescu, Alexandru Nicolae, Adnana Boioc Apintei, Dicționar de termeni gramaticali și concepte lingvistice conexe (DTG): Editura Univers Enciclopedic Gold, București, 2023, 720 p., ISBN: 978-606-096-256-4 (Romanian Studies Today, 2024)
Dicționarul de față, abreviat și pe copertă DTG, răspunde unei nevoi în lingvistica românească, anume aceea de a aduce la zi și de a explica, într-o manieră modernă, terminologia folosită în gramatică, în înțelesul ei mai larg (însă cu accent pe sintaxă și pe morfologie), abordând tangențial și termeni din subdomenii lingvistice conexe gramaticii sau cu care gramatica se împletește (fonologie, morfofonologie, analiza discursului etc.). Cele 720 de pagini sunt structurate după cum urmează: Introducere (patru pagini), Abrevieri și convenții (două pagini), corpul propriu-zis al dicționarului (664 de pagini), apoi Sigle (o pagină), Bibliografie (34 de pagini) și un Inventar de termeni (zece pagini). Lucrarea de față nu are o tablă de materii.