Florica Dimitrescu, Din terminologia maladiei COVID-19 și a ,,anturajului” său: anul 2020, București, 2022, Editura Academiei Române, 330 p., ISBN 9789732736371 (Romanian Studies Today, 2024)
Cartea Floricăi Dimitrescu continuă șirul cercetărilor autoarei în domeniul românei actuale, în care a urmărit dinamica și, în special, tendințele limbii. După elaborarea Dicționarului de cuvinte recente, ajuns la a treia ediție (1982, 1997, 2013), în care autoarea a înregistrat cele mai noi creații lexicale din limba română, lucrarea Din terminologia maladiei COVID-19 și a ,,anturajului” său: anul 2020 este o noutate în domeniul lexicologiei. Autoarea reușește să demonstreze prin acest amplu studiu cum noua maladie – COVID-19 – a reușit să își creeze un întreg lexic propriu, care s-a răspândit cu rapiditate. Lexicul acestei boli este alcătuit atât din termeni noi, cât și din alții vechi, dar care au căpătat accepțiuni noi.