(untitled) (Revista Română de filosofie analitică, 2024)
Textul următor reprezintă o analiză critică a paragrafului 6.41 din Tractatus Logico-Philosophicus. Așa cum l-am înțeles, textul conține un argument, central pentru întreaga lucrare2, menit să susțină concluzia din 6.421: „Este clar că etica nu poate să fie exprimată”3. În cele ce urmează îmi propun să fac următoarele lucruri. În primul rând, voi vorbi despre contextul paragrafului respectiv. Voi încerca, apoi, să reconstruiesc argumentul din 6.41 în așa fel încât structura logică a acestuia să devină vizibilă. În fine, voi lua în considerare câteva reacții critice posibile la adresa argumentului reconstruit, încercând să susțin că evaluarea critică a acestuia e departe de a se fi încheiat.